Месец преди изборите резултатът се обръща. БСП водят пред ГЕРБ, но

...
Месец преди изборите резултатът се обръща. БСП водят пред ГЕРБ, но
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Резултатът се обръща

Месец преди изборите резултатът се обръща.  Българска социалистическа партия водят пред ГЕРБ, само че към момента не може да се каже, кой ще завоюва евроизборите.  Динамиката е огромна, само че разликите са дребни.

Това съобщи социологът Добромир Живков от организация " Маркет Линкс " в утринния блок на БТВ.

Според данните на организацията,  ако изборите са в този момент за Българска социалистическа партия ще гласоподават 31,3% от запитаните, а за ГЕРБ - 30,9%.

Над 90% в смяната в отношението към ГЕРБ е в негативна посока ",  коментира Живков.

Добромир Живков показа проучването на " Маркет линкс ", извършено взаимно с БТВ. То е национално представително, извършено измежду 1049 пълнолетни лица през интервала 12 - 22 април.
 

" На трето място е партията на Движение за права и свободи (6,1%), а Вътрешна македонска революционна организация (5,0%) остава като четвърта политическа мощ за евроизборите ", сподели още той.

Пет партии имат действителен късмет да излъчат евродепутат, проучва данните Добромир Живков. Това са ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация и Демократична България.

" Апартаментгейт " се отразява тежко на електората на ГЕРБ,  посочва социологът. Според него не може да се каже кой ще завоюва изборите - може да бъде както ГЕРБ, по този начин и Българска социалистическа партия.

" Доверието към политическата класа е извънредно ниско. Към момента  " Апартаментгейт " се отразява на гласуването на над 60 % от жителите ",  разкри Живков.

" В този един месец доста неща могат да се трансформират.

Българска социалистическа партия ще не престават да се концентрират върху " Апартаментгейт ", ГЕРБ би трябвало да се концентрират върху позитивната акция.

Голяма част от разочарованите от ГЕРБ ще отидат в графата " негласуващи ". Дистанцията сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е извънредно дребна, и Българска социалистическа партия сега са водещи ", приключи Живков.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР